Splošno

Podjetje Greening d.o.o., Tržaška cesta 334, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Greening) ceni zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov tega spletnega mesta, zato njihove podatke skrbno varuje, tudi pred vdorom tretjih oseb, kar uporabnikom zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s ponudnikom.

Upravljavec zagotavlja, da bodo Vaši osebni podatki predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot ste ga podali, tudi kadarkoli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali oz. v kolikor soglasje prekličete, upravljavec osebnih podatkov ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo.

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate:

  • pravico do dostopa do podatkov,
  • pravico do popravka,
  • pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
  • pravico do omejitve obdelave,
  • pravico do ugovora
  • ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Posredovane osebne podatke uporabljamo za namene obveščanja o ugodnostih, aktivnostih, storitvah in dogodkih podjetja Greening. Podatke za ta namen obdelujemo do preklica privoljenja.

Posredovane osebne podatke uporabljamo za namene obveščanja o ugodnostih ob posebnih priložnostih in pošiljanja prilagojenih ponudb preko e-pošte ter prilagajanja spletnih oglasov za ponovno ciljanje na platformah za digitalno oglaševanje (Facebook, AdWords …) z namenom predstavitve vseh naših storitev in dodatne ponudbe. V okviru priprave prilagojene ponudbe se izvaja segmentacija na podlagi zgoraj opredeljenih podatkov, podatkov o obiskanih spletnih straneh upravljalca (če ste se kot posameznik ob obisku spletne strani s tem strinjali) in vaših opravljenih nakupih. Podatke bomo za ta namen obdelovali do vašega preklica privoljenja.

Za uveljavljanje prej omenjenih pravic oz. morebitnih pritožb vas prosimo, da kontaktirate pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v podjetju upravljavca na elektronski naslov info@greening.si.

Podatki se hranijo do vašega preklica oz. dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatki zbrani ter po tem izbrišejo, uničijo, blokirajo oz. anonimizirajo.

Upravljavec se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta.

Podjetje Greening d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju ter zbiranju in obdelavi vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z določili veljavne zakonodaje na področju varovanja osebnih podatkov.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik za potrebe opravljanja svojih storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek;
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
  • državo bivanja;
  • IP naslov, iz katerega uporabnik dostopa do spletnega mesta;
  • čas in datum registracije;
  • arhiv komunikacije;

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, podjetje Greening d.o.o. ne odgovarja.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje na spletni strani ali kako drugače preko e-pošte so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Podjetje bo pridobljene podatke varovalo ter preprečevalo njihove kršitve in zlorabo, vse v skladu z veljavno zakonodajo.

Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje in za opravljanje storitev, ki jih podjetje ponuja.

Uporabnik z osebno privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča podjetje Greening d.o.o. kot upravljavca osebnih podatkov, da za zgoraj navedene namene posreduje zbrane osebne podatke pogodbenim partnerjem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo v imenu ponudnika in za njegov račun.

Ponudnik se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen v kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo, če bi to od njega zahtevale državne oblasti, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.

Uporabnik z označitvijo praznega polja potrjuje, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavno zakonodajo.

Uporabnik lahko kadarkoli prekliče soglasje za pošiljanje oglasnega gradiva in obveščanja o novostih v ponudbi ter poslovanju ponudnika. Preklic lahko pošlje po e-pošti na elektronski naslov info@greening.si. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil. Vsakršne spremembe njegovih podatkov lahko uporabnik pošlje po e-pošti na elektronski naslov info@greening.si. Pri vsakokratnem dostopu do spletne strani podjetja se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) samodejno beležijo. Te informacije podjetje Greening d.o.o. uporablja za merjenje priljubljenosti svoje spletne strani in izboljševanje kakovosti vsebin in uporabnosti.

Ponudnik bo osebne podatke uporabnikov hranil samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo, vse v skladu z veljavno zakonodajo.

Analize internetnih storitev

 Google Analytics

Spletno mesto uporablja Google Analytics, analizo spletnih storitev Googla Inc. (“Google”). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjeni na računalniku uporabnika in omogočajo analizo uporabnikove uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi spletnega mesta se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Ponudnik je omogočil aktivacijo IP anonimnosti na svojem spletnem mestu, tako da je IP naslov uporabnika od Googla znotraj držav članic Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru skrajšan. Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov uporabnika posredovan na Googlov strežnik v ZDA in šele tam skrajšan. Po naročilu ponudnika uporablja Google te informacije, da ovrednoti uporabo spletnega mesta s strani uporabnika, da za ponudnika sestavi poročila o aktivnosti spletnih strani in da za ponudnika zbira storitve, ki so povezane z uporabo spletnih strani in interneta. IP naslov, ki je bil posredovan v okvirju Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Googlovo zajemanje podatkov, ki jih povzročajo piškotki in so vezani na konkretnega uporabnika (vključno z IP naslovom), kot tudi obdelavo teh podatkov lahko uporabnik prepreči tako, da s povezavo naloži in namesti vtičnik za brskalnik.

Izvajanje politike zasebnosti

Ponudnik ima skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine in spletnega mesta. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prekličejo svojo registracijo. Uporabnik lahko svojo registracijo prekliče tako, da preklic sporoči pisno na naslov info@greening.si. Ponudnik bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Piškotki

Piškotki se uporabljajo, da se omogoči učinkovito, uporabniku prijazno in varno spletno mesto. Piškotki so majhne datoteke, ki koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu, saj omogočajo prepoznavanje uporabnika in analizo njegove uporabe spletnega mesta.

Brskalnik se lahko nastavi tako, da se piškotki uporabljajo ali na splošno zavrnejo le z dovoljenjem uporabnika. Pri tem pa je potrebno opozoriti, da se brez piškotkov ne da ali ne da v celoti uporabljati nekaterih elementov spletnega mesta.

Večina piškotkov, ki se uporablja, se po seji brskalnika samodejno izbrišejo (“sejni piškotki”). Sejni piškotki se uporabljajo npr. da se uporabniku ponudi funkcija nakupovalnega vozička na več straneh. Poleg tega se uporabljajo tudi piškotki, ki ostajajo po seji na trdem disku uporabnika. Pri naslednjem obisku se samodejno zazna, da je uporabnik že bil na spletnem mestu in katerim vnosom in nastavitvam daje prednost.

Ko uporabnik odpre spletno mesto www.penetron.expert, so s pomočjo piškotkov zajeti naslednji podatki: datum in ura priklica shranjenih podatkov, ime priklicane spletne strani, ID seje Referrer-URL (URL vira, s katerega je uporabnik prišel na spletno stran www.minisivalnica.si), količina prenesenih podatkov, izdelek in različica informacije uporabljenega brskalnika.

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je v slovensko zakonodajo vnesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnikov.

Splošna pojasnila o piškotkih lahko preberete v smernicah Informacijskega pooblaščenca.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani naložijo na vaš računalnik. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku posameznega spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta bo brskalnik prebral piškotek in posredoval informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki: Za njihovo namestitev ne potrebujemo vašega dovoljenja. So namreč nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih dejanja, ki jih sami želite izvajati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno.

Izkustveni piškotki: Tovrstni piškotki so namenjeni zbiranju podatkov za izboljšanje delovanja spletne strani. Zbirajo podatke o načinu obiska spletne strani, ob čemer ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika, saj so te anonimizirane.

Funkcionalni piškotki: S pomočjo teh piškotkov si spletna stran zapomni vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo …) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani, so pa zbrani podatki anonimizirani.

Piškotki za usmerjanje in oglaševalski piškotki tretjih oseb: Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe. Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb, na primer gumba “Všečkaj” in “Deli z ostalimi” in lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Oglaševalski piškotki omogočajo predvajanje oglasov, ki so prilagojeni vašim interesom. Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto.

Zakaj in kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo kot orodje, s katerim vam ponudimo prijetnejšo izkušnjo pri obisku našega spletnega mesta. Z nastavljenimi piškotki poskušamo ugotoviti, katera vsebina na naši spletni strani vas zanima, zato si vas ti zapomnijo, kadar se nanjo vrnete. Služijo lahko zbiranju informacij o načinu, na katerega uporabljate našo spletno stran in posledičnemu prilagajanju njene vsebine ob vašem naslednjem obisku. Piškotki ne shranjujejo informacij, ki bi omogočali prepoznavanje posameznih oseb, uporabljamo namreč le šifrirane informacije, ki jih zberemo s piškotki. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne škodijo vašemu računalniku.

Zakaj omogočiti piškotke?

Če želite popolnoma izkoristiti funkcionalnost in vsebino naše spletne strani, je potrebno piškotke omogočiti. Če piškotkov ne boste omogočili, bo vaš obisk naše spletne strani lahko omejen v funkcionalnosti in uporabniški izkušnji.

 

Imate projekt v mislih?

Če želite izvedeti več o našem podjetju, naših storitvah ali imate kakršna koli vprašanja, nas prosim kontaktirajte.

Greening d.o.o.
Tržaška 334
1000 Ljubljana

© Greening d.o.o. Vse pravice pridržane 

This is a staging enviroment